Evolutia a fost determinata de cresterea inregistrata de productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (de 8,1%, serie bruta, 9,2% ajustat). Industria extractiva si cea prelucratoare au scazut cu 1,9%, respectiv cu 1%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria bunurilor de capital (5,3%) si industria energetica (5,2%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 7%, cea a bunurilor de folosinta indelungata cu 4,5%, iar industria bunurilor de uz curent cu 1,5%.

In februarie 2012, productia industriala (serie bruta) a crescut fata de Luna precedenta cu 2,4%, ca urmare a cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat si industriei prelucratoare cu 6,5%, respectiv cu 2,8%. Industria extractiva a scazut cu 13,7%, se arata intr-un comunicat al INS.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri la majoritatea categoriilor de bunuri: industria bunurilor de folosinta indelungata (10,2%), industria bunurilor de uz curent (6,7%), industria bunurilor de capital (4,7%) si industria energetica (0,5%). Industria bunurilor intermediare a scazut cu 2,1%.

Productia industriala, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1,4% fata de luna precedenta, din cauza scaderii industriei extractive (7,5%) si industriei prelucratoare (2,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 14,9%.

Pe marile grupe industriale s-au inregistrat cresteri in industria energetica (7,4%) si in industria bunurilor de uz curent (0,2%). Industria bunurilor de folosinta indelungata a ramas la acelasi nivel, iar industria bunurilor intermediare si industria bunurilor de capital au scazut cu 5,5%, respectiv cu 1%.

In luna februarie 2012, productia industriala (serie bruta) a scazut fata de luna corespunzatoare din anul precedent cu 1,2%, ca urmare a scaderii industriei extractive (9,1%) si industriei prelucratoare (3,3%). Productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a crescut cu 15,6%.

Pe marile grupe industriale, industria energetica si industria bunurilor de capital au crescut cu 9,8%, respectiv cu 4,2%, iar celelalte categorii de bunuri au avut scaderi: industria bunurilor intermediare 12,7%, industria bunurilor de folosinta indelungata 6% si industria bunurilor de uz curent 1,1%.

Afaceri din serviciile de piata prestate pentru companii au crescut cu 5,4%

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele doua luni, fata de perioada similara a anului trecut, cu 5,4% ca serie bruta si cu 5,5% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, potrivit datelor INS.

Evolutia s-a datorat in principal cresterilor inregistrate la activitati juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (18,6% serie bruta), la transporturile aeriene (12,8%), terestre si prin conducte (8,2%), la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (6,8%) si telecomunicatii (4,5%). Scaderi s-au inregistrat la transporturile pe apa (36,1%) si la activitati de posta si curier (2,6%).

In februarie 2012, comparativ cu prima luna a anului, indicatorul a crescut cu 3% ca serie bruta, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitati de difuzare si transmitere de programe (28,8%), publicitate si activitati de studiere a pietei (18,7%), transporturi terestre si prin conducte (5,3%), transporturi aeriene (4,2%) si telecomunicatii (0,1%). Scaderi s-au inregistrat in principal la transporturi pe apa (30,2%), activitati de posta si de curier (5,8%), activitati juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (2,1%) si la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (1,9%), se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Fata de februarie 2011 cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a urcat pe ansamblu cu 4,9%, datorita in principal cresterilor inregistrate la transporturile aeriene (37,7%), transporturi terestre si transporturi prin conducte (10,6%), telecomunicatii (8%), la activitati juridice si de contabilitate; activitati de consultanta in management (3,7%) si la depozitare si activitati auxiliare pentru transporturi (2,8%). Scaderi s-au inregistrat la transporturile pe apa (45,7%) si la activitati de posta si de curier (9,7%).