Dintre cele 11 tari unde productia industriala a coborat in septembrie fata de luna anterioara, Romania a avut a zecea scadere, urmata de Finlanda, cu -0,3%, relateaza Mediafax.

Cele mai abrupte corectii in industrie au fost inregistrate in Estonia (-10,9%), Portugalia (-5,8%), Italia (-4,8%), Irlanda (-3,5%) si Germania (-2,9%).

La polul opus, Slovacia (3,2%), Polonia si Suedia (1,9% fiecare) au avut cele mai puternice cresteri ale indicatorului in intervalul analizat.

Raportat la luna septembrie a anului trecut, productia industriala a urcat cu 2,2% in UE si in zona euro, Romania inregistrand a sasea crestere, de 5,7%, potrivit Eurostat.

Astfel, pe datele anuale, cele mai puternice cresteri au fost consemnate in Letonia (9,6%), Lituania (8,3%) si Polonia (7,9%), iar cele mai abrupte scaderi in Italia (-2,7%), Grecia (-2,3%) si Danemarca (-2,2%).

Datele Eurostat se refera la productia totala din industrie, excluzand sectorul constructiilor, tratat in raportari separate.
Potrivit Institutului National de Statistica, productia industriala ca serie ajustata a scazut in septembrie cu 0,6% fata de august, dar a crescut cu 5,8% comparativ cu aceeasi luna din 2010.

Citeste si:

Cea mai mare comanda din istoria Boeing

Vrei sa castigi bani pe langa salariu? Lista joburilor cu cele mai mari bacsisuri