"Noi avem o intalnire la sfarsitul lunii septembrie, inainte de a definitva proiectul bugetului de stat si a celoralte bugete. Avem o intalnire cu reprezentantii Fondului Monetar si Comisiei Europene si vom analiza tintele de crestere economica si acele companii care vor fi reclasificate", a spus ministrul Finantelor, citat de Mediafax.

El a precizat ca pentru moment se mentine prognoza de crestere economica de 1,5% pentru acest an si de 3,5-4% pentru anul viitor.

Produsul Intern Brut a crescut in al doilea trimestru cu 0,2% comparativ cu primele trei luni ale anului. Fata de perioada similara din 2010, economia a inregistrat o crestere cu 0,3% in al doilea trimestru, iar in primul semestru PIB a avansat tot cu 0,3% fata de jumatatea lui 2010.

Legat de cresterea salariilor bugetarilor, Ialomitianu a declarat ca o decizie va fi luata in momentul definitivarii bugetului pentru anul viitor.

"Noi dorim ca aceasta diferenta sa o dam cat mai repede, precum si acea actualizare la inflatie. Este o dorinta. Noi trebuie sa tinem seama de ce se intampla pe celelalte piete, sa fim prudenti, sa asiguram consolidarea fiscala. O decizie se va lua in momentul definitivarii bugetului, perspectiva este buna", a spus Ialomitianu.

Anul trecut, Guvernul a decis reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25%, masura aplicata din luna iulie. In ianuarie 2011, salariile de baza ale bugetarilor au crescut cu 15%, dar raportat la nivelul din luna octombrie 2010, si nu din luna iunie. Astfel, salariile sunt mai mici cu 13,75% fata de luna iunie 2010, cand au fost reduse de Guvern.