Sute de persoane au protestat vineri pentru a opta zi in capitala Romaniei, la scurt timp dupa ce un oficial american a facut un apel catre romani sa evite violentele, informeaza agentia Associated Press, adaugand ca majoritatea protestelor din tara au fost pasnice, dar s-au inregistrat si ciocniri intre protestatari si fortele de ordine.

Aproximativ 3.000 de persoane au manifestat vineri in toata tara si 500 in Bucuresti, iar autoritatile se pregatesc sa mobilizeze jandarmii la sfarsitul saptamanii, dupa ce protestele au fost marcate de violente zilele trecute, scrie la randul sau agentia Reuters.

"Ingrijorarile privind confruntarile violente din Romania ajung pana la Washington", titreaza site-ul bulgar Novinite.com, care relateaza ca sute de persoane au manifestat vineri la Bucuresti, generand temeri privind izbucnirea unor noi violente. Aproximativ 100 de profesori s-au alaturat protestelor de vineri, afirmand ca educatia este subfinantata si nu pot trai din salariile lor, care au fost reduse cu un sfert.

Cotidianul economic Wall Street Journal noteaza ca protestele din Romania nu au pus presiuni semnificative asupra activelor romanesti, jucatorii de pe piata asteptand sa vada daca manifestatiile iau amploare sau Guvernul se clatina.

Voice of America mentioneaza la randul sau ca SUA le cer romanilor sa evite violenta alimentata de furia fata de reducerile cheltuielilor guvernamentale si alte masuri de austeritate, adoptate in baza unui acord de imprumut cu Banca Mondiala, Uniunea Europeana si Fondul Monetar International.

Televiziunea Russia Today noteaza ca manifestatiile au intrat in cea de-a doua saptamana, iar protestatarii au devenit mai fermi dupa ce fortele de ordine au avansat folosind gaze lacrimogene.