Argumentul lui Quest este urmatorul :  tarile din Europa de Est, printre care se numara si Romania, nu au suferit o cadere asa de dramatica sau rapida din cauza crizei financiare, pentru ca au pornit de mai jos. Acest lucru inseamna si ca isi vor reveni mai repede din cadere.

Cand vine vorba despre solutii anti-criza, jurnalistul britanic nu este la fel de optimist si spune ca iesirea din recesiune depinde de cat va dura reforma care deja dureaza de prea mult timp.

"Ceea ce nu vrem sa se intample este sa asistam la o prabusire si mai mare. De iesit, nu am iesit inca din criza pentru ca oamenii au foarte multe probleme cu datoriile, cu somajul" - spune Richard Quest.

Quest are sfaturi si pentru cei care vor sa inceapa o afacere. " Nu e de ajuns sa ai o idee buna, trebuie sa muncesti foarte mult pentru ca ea sa prinda viata si sa aiba succes". 

Richard Quest si-a inceput cariera jurnalistica la BBC in anul 1985, ajungand in 1987 la sectiunea financiara. In 1989 se muta la New York, pentru a deveni corespondentul BBC in America de Nord.

De acolo, Quest prezenta sectiunea „World Business Report” si dezbatea tranzactionarile pe burse. Ocazional, Richard Quest prezenta si programul matinal al BBC-ului, „Business Breakfast”.