Anul trecut, un milion si jumatate de straini ne-au vizitat tara, cu 13% mai multi ca-n 2010, potrivit unui raport al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Turism. Un procent care se apropie de varful istoric al perioadei post-decembriste atins in 2007.

In 2010, cei mai multi oaspeti au venit din Germania, Italia si Franta. Ei au preferat sa se relaxeze in Delta Dunarii, in statiunile balneare sau montane, dar si in Bucuresti.

De departe insa, sectorul care a avut cea mai mare pondere in cresterea economica a fost agricultura. Fermierii au strans in hambare cele mai bune productii din ultimii 5 ani. Au recoltat 8,5 milioane de tone de grau si 11 milioane de tone de porumb.

Inclusiv industria si serviciile au mers bine in 2011.

"Marii producatori vin in Romania sa-si deschida fabrici de componente auto. Am vazut investitii semnificative in deschideri de magazine/ in sectorul privat al sanatatii, deschideri de spitale si clinici", a declarat Cristian Hostiuc, Ziarul Financiar.

Nici pentru sectorul IT 2011 nu a fost un an rau. Vanzarile au crescut cu 25%, iar produsele romanesti sunt apreciate peste hotare. Saptamana trecuta, Razvan Baraitaru, un roman nascut in Cernavoda, a fost invitat sa prezinte jocul pe care l-a conceput special pentru noul I-pad al celor de la Apple.