Anuntarea, in acest moment, de noi masuri de reducere a cheltuielilor bugetare "ar trimite un semnal nepotrivit pietelor financiare", a declarat oficialul elen. 

Comisia Europeana a aprobat, in urma cu doua saptamani, planul autoritatilor de la Atena privind diminuarea cheltuielilor, iar o evaluare a implementarii va avea loc la mijlocul lunii martie, a spus Papaconstantinou. Daca la momentul respectiv vor fi necesare masuri suplimentare, "va asigur ca vor fi adoptate", a adaugat el.

Grecia trebuie sa ia masuri suplimentare pentru reducerea datoriilor, din cauza materializarii riscurilor, declara, tot astazi, noul comisar pentru Afaceri Economice, Olli Rehn (foto), inaintea reuniunii de la Bruxelles a ministrilor de Finante din zona euro, transmite AFP.

"Riscurile se materializeaza, iata de ce este clar nevoie de masuri suplimentare. Ne asteptam ca guvernul elen sa ia la timp masuri suplimentare pentru atingerea obiectivului de reducere a deficitului bugetar la 4% din PIB in 2010", a spus Rehn, potrivit Mediafax

Anterior, purtatorul de cuvant al Ministerului german al Finantelor, Michael Offer, declarase ca infiintarea unui fond european pentru sprijinirea Greciei nu este o solutie la problema datoriilor statului elen.

Declaratiile acestuia au venit in contextul in care majoritatea germanilor sunt pentru excluderea Greciei din zona euro, daca masura va fi necesara. Totodata, peste doua treimi se opun creditarii statului elen cu sume de ordinul miliardelor de euro de catre statele Uniunii Europene, potrivit unui sondaj, citat de Reuters.

In ceea ce ne priveste, o analiza Morgan Stanley arata ca Romania si Bulgaria se numara printre tarile cu cea mai mare expunere la potentiale riscuri de raspandire a situatiei din Grecia, determinate de anvergura operatiunilor bancilor elene pe aceste piete.

Citeti mai multe stiri despre situatia Greciei pe www.mediafax.ro!