Secretarul Camerei, Dumitru Pardau, a citit rezultatul votului din Parlament, aratand ca au fost prezenti 246 de parlamentari, dar nu s-a exprimat niciun vot, fiind zero voturi pentru adoptare si zero voturi impotriva motiunii.

Pentru a fi adoptata motiunea de cenzura ar fi trebuit sa intruneasca minimum 236 de voturi favorabile.

Camera Deputatilor si Senatul au inceput, joi, in jurul orei 10.00, sedinta comuna pentru dezbaterea motiunii de cenzura intitulata "Legea salarizarii Guvernului iresponsabil", initiata de 204 parlamentari ai opozitiei.

La scurt timp dupa inceperea sedintei, dupa citirea motiunii si in timp ce premierul Emil Boc se pregatea sa isi sustina discursul, un barbat a urcat la unul din balcoanele salii de plen.

Barbatul a intrat in loja, s-a urcat pe balustrada, a strigat "Ne-ati ciuruit"si le-a aratat parlamentarilor o bila portocalie cu numarul 13, pe care o tinea in mana si despre care a spus ca este a unui copil, dupa care s-a aruncat, cazand peste un pupitru care nu era ocupat de niciun parlamentar.

Presedintele de sedinta a cerut urgent asistenta medicala si apel la 112, cel cazut in sala de plen a fost inconjurat de cei prezenti, fiindu-i acordat primul ajutor. El a fost preluat apoi de un echipaj SMURD si transportat la spital.

Subsecretarul de stat din Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, ca starea barbatului care s-ar fi aruncat de la balconul plenului Parlamentului este stabila si este constient, precizand ca echipajele de prim-ajutor au intervenit rapid, in trei etape.

Raed Arafat a spus ca, la foarte putin timp dupa ce barbatul a cazut de la balcon, a intervenit un echipaj de pompieri din Palatul Parlamentului, pentru a-i acorda primul ajutor.

Ulterior, la fata locului a ajuns un echipaj SMURD aflat in apropiere, iar in maximum zece minute a ajuns la fata locului un echipaj de la Terapie Intensiva de la SMURD Grozavesti.

Raed Arafat a precizat ca paramedicii au intervenit in timp foarte scurt si au reusit stabilizarea barbatului.

Acesta a fost transportat la Spitalul Universitar Bucuresti, dupa ce i s-a acordat asistenta medicala in ambulanta de Terapie Intensiva din fata Palatului Parlamentului.