Dupa trei ani de la integrarea in Uniunea Europeana, scrie Evenimenul Zilei, Romania "s-a remarcat" ocupand primul loc in topul tarilor de origine a prostituatelor. Am reusit sa depasim 25 de state, ba chiar le-am "furat" aurul rusoaicelor care au detinul primul loc al clasamentului la ultimul studiu de acest gen, realizat in 2006. Studiul a fost facut de reteaua internationala TAMPEP, formata din mai multe organizatii nonguvernamentale europene din domeniul reducerii riscurilor de HIV/SIDA.

 Facem ce facem si tot cei mai scumpi suntem! Un kilometru din noul tronson montan de autostrada, Comarnic-Brasov, ne va costa de trei ori mai mult decat in alte tari europene, scrie Adevarul. Cu 1,5 miliarde de euro, in Romania se vor construi de trei ori mai putini kilometri de tronson montan decat in alte tari. Media de 25,8 milioane de euro pe kilometrul de autostrada, care reiese din contractul semnat ieri pentru constructia rutei Comarnic-BraÅŸov, e cea mai mare din UE.

 Evenimentul Zilei arata care au fost greselile de "bucatarie interna" de la CFR Marfa, greseli pentru care urmeaza sa fie disponibilizati peste 6000 de angajati ai companiei. Asadar, in spatele dezastrului stau politicile tarifare neflexibile, consolidarea pe piata a operatorilor privati si „traseimul” fostilor directori ai companiei.
Conducerea companiei CFR Marfa admite, intr-un document oficial, ca starea jalnica in care se afla societatea e cauzata de un management defectuos. 
 
 
Gandul de astazi arata cum au ajuns bancile sa crediteze statul roman din ce in ce mai ieftin. Astfel, dobanda ceruta de banci statului roman a scazut de la 14%, la sub 9% in ultimul an. Bancile sunt dispuse acum sa crediteze statul roman in lei la dobânzi substantial mai mici decat anul trecut, respectiv in loc sa ceara peste 14% pe an, ca in ianuarie 2009, acum se multumesc si cu mai putin de 9%. Finantele au imprumutat luni circa jumatate de miliard de euro de la bancile locale, respectiv peste 2,3 miliarde de lei, la o dobanda de 8,86%.

         Facem ce facem si tot cei mai scumpi suntemFCe ne asteapta din punct de vedere economic in 2010, care sunt temerile si care sunt oportunitatile? Ce evolutie va avea piata bancara din Romania, in an de criza? Dar moneda nationala? Economistul sef al BNR, Valentin Lazea, raspunde la aceste intrebari, pe HotNews.