Spre exemplu, un gram de platina costa 482 de dolari. Platina este folosita in experimentele stiintifice, purtata in compozitia bijuteriilor si chiar inclusa in pastilele pentru tratamentul anti-cancer.

Un gram de rodiu costa 750 de dolari si face parte din "familia" platinei. Este utilizat in componenta unor dispozitive pentru masini si care reduc emisiile de carbon.

Unul dintre cele mai scumpe produse, dar si cel mai periculos este plutoniul. Asa ca un singur gram din aceasta substanta costa 4.000 de dolari. Exista doua tipuri de plutoniu: unul este obtinut din combustibilul unui reactor nuclear iradiat timp de trei ani, iar altul este folosit in scopuri militare.

Nici diamantele nu trebuie ignorate. Un gram costa 12.522 de dolari, insa reprezinta 0,2 dintr-un carat, unitatea de masura a diamantelor.

Antimateria este cea mai scumpa subtanta in comparatie cu aurul: gramul costa 62,5 de trilioane de dolari. Este insa destul de greu de crezut ca cineva ar ajunge sa o foloseasca la propriu pentru ca pretul pentru crearea acesteia este exorbitant.

Citeste si

Commodore 64, calculatorul legenda, revine pe piata. Ai cumpara unul? FOTO

Noi concedieri pe Wall-Street: bancherii, cu "securea" deasupra capului. SUA se clatina