"Am discutat, astazi in coalitie despre oportunitatea unui set de masuri suplimentare pentru redresarea economiei. Am decis ca saptamana viitoare Guvernul sa aiba o intalnire cu reprezentantii Bancii Nationale a Romaniei, in care sa discutam despre masurile pe care le gandim sa le propunem", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely, citat de Mediafax.

El a precizat ca masurile pe care Cabinetul le va propune nu au fost stabilite inca, insa cateva dintre acestea "sunt in analiza".

Intre acestea, ministrul Mediului a enumerat introducerea unui impozit suplimentar pentru banci, dupa un model deja vehiculat la nivel european, dar si infiintarea unui nou produs de creditare pentru IMM-uri, un card ce ar urma sa fie denumit "Cardul Kogalniceanu".

El nu a precizat, insa, in ce conditii IMM-urile romanesti pot obtine acest avantaj si nici in cat timp initiativa s-ar putea concretiza.

Oficialul guvernamental a mai spus ca la intalnirea programata pentru ziua de luni, 28 iunie, ar urma sa participe si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, dar si guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.