Mitingul de la Palatul Parlamentului va avea loc intre orele 13.00 si 18.00, iar protestatarii vor sa blocheze cele cinci porti de intrare in sediul Legislativului atunci cand premierul Emil Boc va veni la Parlament pentru asumarea raspunderii Guvernului pe proiectele de lege privind reducerea salariilor bugetarilor cu 25% si a pensiilor cu 15%, scrie Mediafax.

Mitingurile la sediul Parlamentului vor continua marti si miercuri, cu cate 1.500 - 2.000 de persoane in fiecare zi.

Incepand de joi si pana sambata protestele se vor muta in teritoriu, unde vor fi organizate pichete la birourile parlamentare si sediile partidelor.

Confederatiile sindicale pregatesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, in 15 iunie, cand ar urma sa fie votata motiunea de cenzura impotriva Guvernului ce va fi depusa de Opozitie. Sindicalistii vor sa faca atunci un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

Totodata, in ziua votarii motiunii de cenzura bugetarii din toate sectoarele vor fi in greva generala.

Premierul Emil Boc isi va asuma, luni, raspunderea in numele Guvernului, in Parlament, pentru doua proiecte de lege care prevad, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la suta si a pensiilor cu 15 la suta.

Guvernul nu a acceptat niciun amendament de fond la proiectele de legi pentru care isi va angaja raspunderea si sustine in continuare masurile de reducere a cheltuielilor bugetare cu salariile si pensiile, precum si eliminarea pensiilor de lux.

PSD a anuntat ca va depune doua motiuni de cenzura impotriva Guvernului Boc, iar PNL a precizat ca va vota orice motiune indreptata impotriva Executivului.

In acest moment, grupurile parlamentare ale PSD si PNL din Senat si de la Camera Deputatilor pot insuma pentru reusita motiunii de cenzura 212 voturi "pentru", Opozitia mai avand nevoie de 24 de voturi favorabile. Aceste voturi ar putea fi obtinute de la parlamentari din grupurile PDL, UDMR, grupul mixt de la Senat, grupul independentilor, cel al minoritatilor sau de la deputatii fara apartenenta la un grup parlamentar de la Camera.

Potrivit prevederilor Constitutiei, daca Guvernul nu a fost demis prin adoptarea motiunii de cenzura, proiectele de lege prezentate, modificate sau completate, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptate.