"Daca restul lumii ar functiona normal, echilibrarea si recuperarea economiei britanie ar fi mult mai usoara. Dar nu este asa. Chiar si economiile emergente incetinesc, iar problemele din zona euro continua fara sa se intrevada incheierea acestora", a declarat King intr-un interviu pentru publicatia Mail on Sunday.

In urma cu numai cateva zile, Banca Angliei a inrautatit estimarea de crestere economica pentru Marea Britanie in acest an, de la 0,8% la stagnare, si a avertizat ca perspectivele sunt "foarte nesigure", relateaza Mediafax.

Seful Bancii Angliei a dat ca exemplu succesul Jocurilor Olimpice, afirmand ca este nevoie de "ani de munca" pentru castigarea unei medalii de aur. Evolutia economiei britanice pe termen lung va depinde de "reformarea sistemului bancar, astfel incat bancile sa se concentreze mai putin pe a face bani pe termen lung si mai mult pe dezvoltarea unor afaceri care sa serveasca clientii".

"Planurile guvernului de a construi un zid intre afacerile riscante ale bancilor si creditele acordate companiilor si familiilor va ajuta. La fel si cresterea concurentei in sistemul bancar. De asemenea, dupa cum au aratat recentele scandaluri, bancile ar putea sa invete cate ceva privind fair play-ul de la miscarea olimpica", a spus King.

Jocurile Olimpice pot creste optimismul in Marea Britanie, dar nu pot schimba fundamentele economice ale tarii, a avertizat seful Bancii Angliei.

Publicatia Sunday Times scrie ca ministrul britanic de Finante va cauta un nou candidat pentru postul de guvernator al Bancii Angliei, care ar trebui sa preia postul dupa incheierea mandatului lui King, in iunie, dupa ce mai multi candidati s-au retras din cursa din cauza scandalului privind manipularea LIBOR.