Politicienii care cheltuiesc peste posibilitati ii amintesc sefului Bundesbank de "betivul care promite ca se lasa de maine, dar cere sticla de snaps astazi pentru ultima data", potrivit unui interviu acordat de Weidmann publicatiei germane Tagesspiegel, citata de Mediafax.

Chiar si Germania, care a incalcat in ultimii zece ani regulile bugetare ale UE, trebuie sa economiseasca mai mult, avand in vedere forta economica si responsabilitatea de principal pilon de sprijin al zonei euro. "Pauza guvernului anul acesta in consolidarea finantelor nu este convingatoare. Trebuie sa vedem un buget echilibrat rapid", a spus el.

Camera inferioara a Parlamentului german, Bundestag, a aprobat o valoare a imprumuturilor nete de 26,1 miliarde de euro, fata de 26,1 miliarde de euro anul trecut. Imprumuturile nete reprezinta diferenta dintre valoarea imprumuturilor si necesarul pentru rostogolirea datoriilor ajunse la scadenta.

Revista Spiegel a scris, fara a cita surse, ca imprumuturile nete ar putea chiar ajunge la 35 de miliarde de euro in acest an, din cauza contributiilor Germaniei la fondul de salvare pentru statele cu probleme din zona euro.

Deficitul bugetar este estimat la 1,3% in 2011, fata de 4,3% in anul anterior, si la 1% in acest an. Guvernul de la Berlin intentioneaza sa ajunga la un buget echilibrat in 2014.

Citeste si:

Dovada ca angajatii care primesc mai multe libertate din partea companiilor sunt mai productivi

Carnet de conducere la 17 ani, control medical la fiecare 10 ani. Cu ce propuneri vine Politia Romana VIDEO