Specter reactiona astfel la anuntul facut cu o zi inainte de secretarul american al Trezoreriei, Timothy Geithner, privind amanarea unui raport referitor la ratele de schimb ale monedelor straine, scrie Mediafax.

Aceasta amanare permite administratiei Barack Obama sa nu declare pentru moment daca China isi manipuleaza moneda, yuanul.

"Nu sunt foarte multumit de aceasta amanare", a declarat Arlen Specter la postul de televiziune Fox.

"Avem o adevarata problema cu chinezii", a adaugat el. "Ei sunt foarte abili si adesea ne dubleaza. Ne iau locurile de munca. Ne iau banii si apoi ne imprumuta, si poseda o buna parte din America", a declarat senatorul care, la fel ca alti omologi ai sai, cere Chinei sa reevalueze yuanul.

Amanarea acestui raport, prevazut pentru 15 aprilie, era asteptata dupa anuntul Chinei privind participarea presedintelui Hu Jintao la summitul pe tema securitatii nucleare, care va avea loc la 12 si 13 aprilie, la Washington.

Statele Unite incearca sa convinga China sa accepte impunerea de sanctiuni Iranului pentru programul sau nuclear, suspectat ca ar avea scopuri militare.