"Reprezentantul Ministerului Justitiei la Conventia Consiliului Europei privind spalarea banilor, descoperirea, sechestrarea si confiscarea produselor infractiunii si finantarii terorismului a fost ales in structura de conducere a acestui for", se arata intr-un comunicat de vineri al Ministerului Justitiei.

Decizia a fost anuntata in cadrul reuniunii care are loc la Strasbourg, Franta, in perioada 15-16 aprilie.

Pozitia de membru in cadrul Biroului Conferintei va fi ocupata de Sorin Tãnase, directorul Directiei pentru Reforma Sistemului Judiciar si Combaterea Coruptiei din cadrul Ministerului Justitiei.

"Alegerea reprezentantului Ministerului Justitiei in structura de conducere a organizatiei europene vine sa recunoasca eforturile depuse de Romania in materia prevenirii si combaterii spalarii banilor, prin alinierea la standardele internationale si implementarea directivelor comunitare in materie", se mai precizeaza in documentul citat.

Conform statutului organizatiei, Biroul Conferintei este alcatuit din presedinte, vicepresedinte, precum si trei membri, alesi pentru un mandat de un an.

Conventia Consiliului Europei privind spalarea banilor, descoperirea, sechestrarea si confiscarea produselor infractiunii si finantarii terorismului a fost adoptata la Varsovia, pe 16 mai 2005 si isi propune sa accelereze lupta impotriva criminalitatii organizate, avand in vedere, in special, privarea de bunurile produse sau rezultate in urma savarsirii infractiunii. De asemenea, imbunatatirea cooperarii internationale reprezinta unul dintre obiectivele de baza ale Conventiei.
Romania a fost unul din primele state care a ratificat Conventia, prin adoptarea Legii 420/2006.