Antonis Samaras, care se reface in urma unei operati la ochi, subliniaza ca alegerile legislative de la 17 iunie, din Grecia, au dovedit ca cei 11 milioane de greci au ales, in majoritatea lor, o orientare proeuropeana. 

Liderul conservator, sef al unui guvern de coalitie, afirma ca o recesiune mai grava decat s-a prevazut impune o revizuire a planului de austeritate semnat in februarie, in schimbul unui nou ajutor masiv in valoare de 130 de miliarde de euro. 

O misiune a creditorilor reprezentand Troika UE, BCE si FMI urmeaza sa soseasca saptamana viitoare la Atena cu scopul de a evalua situatia reala a Greciei, amanand o vizita prevazuta luni. 

"Sa nu asteptati o decizie cu privire la Grecia in cadrul Consiliului European", a declarat luni Steffen Seibert, purtatorul de cuvant al guvernului german. 

Grecia vrea sa obtina o amanare cu doi ani, pana in 2016, a obiectivelor ce vizeaza asanarea, dar si abandonarea sau inghetarea mai multor masuri din memorandum, ca de exemplu concedierea unui numar de aproximativ 150.000 de functionari pana in 2015.