Cateva sute de oameni s-au strans in fata Casei Poporului si i-au huiduit pe toti cei care au intrat, dar l-au ratat tocmai pe prim-ministru. Dezamagiti ca nici acum nu au fost ascultati, multi au plecat acasa, chit ca mai aveau autorizatie pentru miting.

Din toate colturile Parlamentului s-au auzit numai strigate. Intr-un gest disperat, sindicalistii din 5 confederatii au amenintat ca vor aduna fiecare cate 600 de oameni. In realitate - daca au fost 700.

Nicio masina de senator sau de deputat nu a scapat de huiduielile bugetarilor furiosi ca executivul o sa le taie 25% din lefuri.

De fapt, protestatarii il asteptau strategic la cele 4 intrari din 5 pe seful guvernului. De departe au iesit in evidenta politistii de la Sed Lex, paziti de colegii lor care erau de serviciu.

Intr-un final, dezamagiti ca Emil Boc s-a strecurat fara sa-l vada, sindicalistii s-au imprastiat rapid.

Mitingurile la sediul Parlamentului vor continua marti si miercuri. Incepand de joi si pana sambata protestele se vor muta in teritoriu, unde vor fi organizate pichete la birourile parlamentare si sediile partidelor.

Confederatiile sindicale pregatesc un protest cu 20.000 de oameni, la Parlament, in 15 iunie, cand ar urma votul pe motiunea de cenzura inpotriva Guvernului ce va fi depusa de Opozitie.

Sindicalistii vor sa faca atunci un lant uman in jurul Palatului Parlamentului.

Totodata, in ziua votarii motiunii de cenzura bugetarii din toate sectoarele vor fi in greva generala.