Cinci din cele 15 evenimente sportive aflate pe lista competitiilor cu cele mai mari castiguri sunt ocupate de turneele de fotbal. Doar cursele de cai se mai apropie de fruntea clasamentului, conform topului realizat de revista Forbes.

Cele mai mari premii in bani din lume sunt acordate in competitia UEFA Champions League. Superputerea Barcelona, care a castigat cel mai prestigios turneu de fotbal, in luna mai, prin contributia lui Lionel Messi, a adus castiguri echipei in valoare de 43.4 milioane de dolari.

Cand vine insa vorba despre campionatele nationale de fotbal, Spania detine din nou primul loc, castigand in 2008 Campionatul European de Fotbal care a adus echipei 33 de milioane de dolari si locul 2 in clasamentul celor mai scumpe competitii sportive. Doi ani mai tarziu, Spaniards a castigat FIFA World Cup si 31 de milioane de dolari, premiu ce plaseaza acest eveniment sportiv pe locul 3 in clasament.

Pe locul 4 al clasamentului se afla primul eveniment individual sportiv, FedEx Cup, al carui castigator primeste 10 milioane de dolari. Aceeasi suma de bani a fost castigata si de Jonathan Duhamel, anul trecut, in urma turneului Buy-In No-Limit Texas Hold ‘Em.

Pe locul 5 se afla UEFA Europa League, cunoscuta si sub denumirea de Cupa UEFA, competitie care face parte din cele mai prestigioase turnee de fotbal din Europa. Echipa portugheza FC Porto a castigat in 2011 acest concurs, iar premiul a constat in noua milioane de dolari.

Locul 6: Seriile internationale de Poker, castig - 8,9 milioane de dolari.

Locul 7: The Super Bowl, castig - 8,5 milioane de dolari.

Locul 8: The World Series, Baseball, castig - 7,9 milioane de dolari.

Locul 9: The Dubai World Cup Night, curse de cai, castig - 6 milioane de dolari.

Locul 10: ICC Cricket World Cup, castig - 4 milioane de dolari.

Locul 11: Cupa Japoneza, curse de cai, castig - 3,1 milioane de dolari.

Locul 12: The Breeder`s Cup Classic, curse cai, castig - 2,7 milioane de dolari.

Locul 13: Cei mai buni 500 piloti ai Indiei, curse de masini, castig - 2,6 milioane de dolari.

Locul 14: Cupa FA, soccer, castig - 2,6 milioane de dolari.

Locul 15: Open-ul Australian, tenis, castig - 2,3 milioane de dolari.

Citeste si:

Cele mai mari greseli de business ale sportivilor. Cum au pierdut milioane de dolari Boris Becker sau Dwight Yorke. FOTO

Afaceri pornite in familie si dezvoltate din generatie in generatie. Top 10 businessuri colosale