Desi 50 de businessuri romanesti ruleaza doar cat cele mai mari cinci firme straine din economie (Petrom, Dacia, Rompetrol, Metro, Orange), antreprenorii romani reusesc sa se impuna in domenii precum con­structiile, farma sau distributia.

Acesta este primul clasament ce ii scoate la iveala pe antreprenorii romani care ruleaza sute de milioane de euro pe o singura companie, insa nu spune nimic despre businessurile unor oameni de afaceri precum fratii Micula (European Drinks), Marius Cristescu (Bega), George Copos (Ana Holding), Dan Sucu (Mobexpert), Adrian Po­rumboiu (Comcereal), Ovidiu Tender (Pros­pectiuni).

Ei controleaza grupuri de firme cu afaceri de zeci sau sute de milioane de euro, dar care au rulaje mici pe o singura entitate. Pe de alta parte, topul aduce in prim-plan afaceri controlate de oameni de afaceri mai discreti precum Alin Niculae (Oscar Down­stream), Augustin Oancea (Tinmar-Ind), Baaklini Said, cu cetatenie romana potrivit Re­gistrului Comertului (Libarom Agri), care au afaceri in jurul a 100 mil. euro pe o singura firma.

Cititi mai mult pe www.zf.ro!