Liderul senatorilor PDL Traian Igas, a declarat ca, daca Guvernul nu-si va indeplini pana la capat angajamentele de reducere a personalului si a cheltuielilor, atunci este posibil sa fie "retrait" scenariul in care parlamentari democrat-liberali au votat in favoarea motiunii de cenzura.

"A fost o intelegere intre Guvern si parlamentarii PDL, la o intalnire, in care noi sustinem in continuare Guvernul, cu conditia ca Guvernul sa treaca la masuri rapide si eficiente. Noi am respectat partea noastra si doleanta noastra este ca Guvernul, ministrii sa respecte ce si-au asumat public. In conditiile in care lucrurile decurg asa cum am discutat, sunt convins ca niciun alt coleg nu va avea nimic de obiectat. Daca nu se va intampla acest lucru, e greu de crezut ca vor fi colegi intelegatori", a declarat Traian Igas, citat de Mediafax.

El a adaugat ca Guvernul s-a angajat in fata parlamentarilor partidului sa reduca numarul de angajati din sistemul buget, cheltuielie si ca vor afisa public veniturile angajatilor.

"Parte din aceste lucruri au fost indeplinite, putem vedea cat castiga angajatii Guvernului, Guvernul a trecut la reducerea numarului secretarilor de stat, al subprefectilor. Sunt pasi pe care Guvernul a inceput sa-i faca, dar trebuie sa mearga pana la capat", a aratat Igas.

O reactie dura la adresa premierului Emil Boc a avut astazi si vicepresedintele PDL Cezar Preda, care a declarat ca este foarte ingrijorat pentru ca primul-ministru nu isi poate "stapani" Cabinetul. El sustine ca Emil Boc trebuia "sa-l dea afara imediat" pe ministrul Finantelor, dar "nu este in stare sa faca acest lucru". Cezar Preda a mai spus ca ii pare rau pentru prim-ministru ca "a ajuns de nu-l mai asculta absolut nimeni".

Reactia vine in urma declaratiilor ministrului Finantelor Sebastian Vladescu. Acesta a afirmat ca de anul viitor cota unica ar putea disparea pentru a fi introdus impozitul progresiv.

Si deputatul UDMR Petru Lakatos a criticat, astazi, Executivul, sustinand ca Uniunea ar putea iesi de guvernare daca masurile propuse de maghiari nu vor fi incluse in bugetul de anul viitor.

Din punctul sau de vedere, nemultumirile UDMR cu privire la activitatea guvernamentala vizeaza, printre altele, si lipsa masurilor de relansare a economiei.