Transgaz Medias (TGN)  a avut anul trecut un profit net de 376,3 milioane lei (89,3 milioane euro).

Veniturile din acest an ar urma sa scada 1,253 miliarde lei, de la 1,377 miliarde lei in precedentul exercitiu financiar, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli al companiei. Pe de altă parte, cheltuielile sunt estimate sa urce la 1,109 miliarde lei, de la 925,6 milioane lei anul trecut.

Conducerea Transgaz estimeaza ca va acorda anul viitor dividende de 111,5 milioane lei, reprezentând 90% din profitul net pe care ar urma sa il inregistreze in anul in curs, de 123,9 milioane lei.

Bugetul de venituri si cheltuieli al Transgaz a fost aprobat de Guvern in luna mai si urma sa fie avizat si de actionari la 7 iulie. Consiliul de Administratie al companiei a decis joi sa amane AGA pentru 12 iulie.

Transgaz, care are ca obiect de activitate administraterea si operarea sistemului national de transport al gazelor naturale, este controlata in proportie de 73,5% de Ministerul Economiei. Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98% din capital, iar mai multi actionari cumuleaza 11,5% din titluri.

Citeste si:
CEC Bank primeste, de maine, dosare prin programul “Prima Casa 4”

Noroc incredibil sau stiinta? Cum sa castigi 2,6 mil.£ cu mai putin de o lira