Acest avertisment apare intr-un raport lansat recent - document care mentioneaza faptul ca slabele guvernari au avut un rol important in aparitia scandalurilor financiare si politice din aproape fiecare tara europeana in anul 2011. Grecia, Italia si Spania sunt numite printre cele mai corupte tari din continent, potrivit Al Jazeera.

Partidele politice, afacerile si sectorul public sunt considerate cele mai rele medii pentru coruptie, in timp ce comisiile electorale si conturile de Stat sunt cele mai bune. Lobby-urile politice sunt vazute, de asemenea, ca un motiv serios de ingrijorare. Din 25 de tari... doar 6 state au legislatie referitoare la aceasta activitate.

Sustinerea financiara a partidelor, alaturi de activitatea de lobby politic pe care lumea nu prea o cunoaste, este vazuta ca un abuz comis de catre marile companii. Raportul Transparency International sustine ca partidele politice trebuie sa se straduiasca mai mult pentru a face transparenta activitatea de finantare a formatiunilor politice.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.