Dintre cei care se folosesc de PC la birou, femeile sunt mult mai atasate de el, 20% dintre ele nu se dezlipesc de monitor cat tine ziua de munca, in timp ce doar 9% dintre barbate au acest obicei.

Dar ca si consolare, stam mai bine decat turci si albanezii. La ei 76%, respective 78% din populatie nu foloseste calculatorul la serviciu.

Cei mai tehnologizati sunt suedezii(74% folosesc PC-ul la munca), norvegienii (70% folosesc PC-ul la munca), urmati de danezi si olandezi.

Aproximativ 10% dintre romani folosesc moderat calculatorul la serviciu - intre un sfert si trei sferturi din programul de lucru. Aproape tot timpul stau la computer doar 13% dintre angajatii romani.

Femeile din Romania sunt mai dependente de computer decat barbatii - 20% dintre acestea nu se despart de monitor de-a lungul unei zilei de lucru, spre deosebire de 9% dintre barbati.

Un sfert dintre tinerii romani sub 30 de ani muncesc constant la calculator, in timp ce peste 85% dintre angajatii peste 50 de ani nu au legatura cu computerul la serviciu.

Studiul "European Working Conditions 2010", realizat de Eurofound, este cel mai complex raport cu privire la conditiile de munca din tarile Uniunii Europene dat publicitatii in ultimii 5 ani.