"Nu ma astept sa se inrautateasca situatia, insa este destul de rau in acest moment. In principal deoarece cresterea creditului este relativ slaba pentru moment, lucru de inteles in sensul ca sentimentul general care a afectat Europa a afectat si Europa Centrala si de Est", a afirmat Treichl intr-un interviu acordat Bloomberg la Alpbach, in Austria, preluat de Mediafax.

El a adaugat ca marjele si randamentele care pot fi obtinute in Europa Centrala si de Est sunt semnificativ mai bune decat in Europa de Vest.

"Randamentul total al bancilor de pe acele piete este mult mai bun decat acasa", a continuat seful Erste. Europa de Est poate "spera la crestere", a adaugat el.

"Avem o situatie fantastica - piete bancare subpenetrate, persoane cu venituri semnificativ mai mici decat in Europa de Est, insa cu mult mai productivi", a mai aratat Treichl, referindu-se la Europa de Est.

El a descris intrarea grupului rus Sberbank in regiune drept "un semn bun", deoarece arata ca rusii "cred in viitorul regiunii". Sberbank a preluat operatiunile internationale ale Volksbank, cu exceptia celor din Romania, care au ramas in portofoliul grupului austriac.