"Cred ca avem suficiente informatii pentru a sti ca aceste masuri pot functiona. Desigur, exista niste vulnerabilitati importante in economie si trebuie sa fim foarte atenti la ele", a explicat Sipos, citat de Mediafax.

El a adaugat ca este dificil de prezis cat va mai dura actuala criza.

"Cred ca ceea ce apare clar acum este ca inca suntem vulnerabili si trebuie sa ne axam pe imbunatatirea tuturor aspectelor - fiscale, macroeconomice - astfel incat sa ajungem la o crestere sustenabila", a mentionat oficialul Bancii Mondiale.

Sipos considera ca cel mai important obiectiv il reprezinta evitarea unei noi crize.

"Am avut o situatie foarte rea. Dar ceea este important sa actionam ca sa nu avem o cadere dubla (o evolutie in W), adica o repetitie a ceea ce s-a intamplat acum aproape doi ani. Noi nu credem ca este foarte posibila, dar nu putem exclude aceasta varianta", a spus el.

De altfel, si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, spunea, ieri, in Parlament, ca lucrurile nu vor evolua bine, nici in lume, nici in Europa, si cu atat mai putin in Romania.

Nu cred ca lucrurile vor evolua in bine si decat sa mintim inca sase luni, decat sa spunem inca sase luni ‘Da, Europa merge bine, lumea merge bine si Romania s-ar putea sa mearga si ea bine’, le spunem romanilor adevarul: ‘Lumea nu merge bine, Europa merge prost si Romania s-ar putea sa nu mearga bine’. Dar trebuie sa ne luam masurile de precautie si, cand discutam masurile de precautie, trebuie sa fim realisti", a declarat ministrul Finantelor.