Intrebat daca anuntata majorare a salariilor bugetarilor anul viitor se inscrie in categoria masurilor electorale, Adrian Vasilescu a spus: "Daca bugetul va fi construit in asa fel incat sa poata aduce fara cresteri de taxe o plaja mai larga de venituri bugetare, atunci este firesc sa se produca de la 1 ianuarie cresterea salariilor bugetare", scrie Mediafax.

In opinia oficialului BNR, campania electorala din 2012 va avea "un specific aparte".

"Eu as spune ca si tara s-a mai trezit si oamenii vor fi cu ochii pe politicieni si vor astepta nu promisiuni, ci analize si demonstratii practice, privind modul in care poate fi scoasa Romania din incurcatura in care a intrat", apreciaza consilierul guvernatorului BNR.

Consilierul guvernatorului BNR a atras, insa, atentia clasei politice "sa nu scape haturile" in anul electoral 2012, oficialul adaugand ca spera ca politicienii sa nu faca "promisiuni desarte" si nici sa nu mearga cu "pomeni electorale".

Basescu: "Acum nu suntem in masura sa spunem cu cat ar putea creste salariile. Romania e in situatia de a merge pe sarma" VIDEO

Politicienii se joaca cu nervii bugetarilor. Cand se vor majora salariile? VIDEO  

Intrebat ce crede ca se va intampla in Romania, in anul electoral 2012, Adrian Vasilescu a spus: "E un pericol! Intotdeauna in anii electorali, noi am scapat haturile si nu numai noi. Cam toate tarile scapa haturile in anii electorali".

Totusi, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR) considera ca "e un alt context economic".

Adrian Vasilescu considera ca "sirul de drame pe care le-a adus criza, sirul de suferinte in casele oamenilor i-a invatat minte pe politicieni si vor fi cu ochii in patru nici sa nu faca promisiuni desarte, nici sa nu vina cu pomeni electorale".