Ifigenia, fiica lui Agamemnon si a Clitemnestrei, urma sa fie sacrificata de tatal sau, in onoarea zeitei Artemis, pentru ca vantul sa impinga flota elena din Aulis catre Troia. Potrivit unei versiuni a legendei, Artemis a salvat-o pe Ifigenia in ultima clipa.

"Ma tem ca sunt unii care gandesc ca Grecia ar trebui sa fie sacrificata ca Ifigenia, pentru ca un vant favorabil sa sufle din nou in panzele zonei euro. Este complet gresit", a spus Venizelos, citat de AFP si preluat de Mediafax.

El a avertizat, dupa o intalnire cu seful guvernului elen, Antonis Samaras, si cu cel de-al treilea lider al coalitiei guvernamentale, ca sacrificiul Ifigeniei ar fi o sinucidere a zonei euro.

Cei trei lideri trebuie sa se puna de acord asupra programului de austeritate prezentat de Ministerul de Finante reprezentantilor troicii creditorilor tarii, formata din Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si FMI. Programul include economii de 11,6 miliarde de euro in urmatorii doi ani.

Venizelos a indicat ca discutiile vor continua luni.

Citeste si:

Presedintele CE vorbeste pentru prima data despre iesirea Greciei din zona euro. FMI: Discutiile cu Atena vor dura pana in septembrie