Presedintele Institutului National de Statistica (INS) a aratat ca in perioada aprilie-iunie Romania a inregistrat un prim trimestru de crestere, in termeni ajustati sezonier, pentru prima data dupa trei trimestre consecutive de scadere.

In trimestrul al doilea, economia a crescut, in termeni ajustati sezonier, cu 0,3% comparativ cu trimestrul anterior.

Voineagu a mentionat ca doar doua trimestre de crestere consecutiva a PIB semnaleaza iesirea unei economii din recesiune, iar acest lucru s-ar putea intampla daca si in trimestrul al treilea PIB va urca in termeni ajustati sezonier, comparativ cu trimestrul al doilea.

Pe de alta parte, el a aratat ca fenomenul ciclicitatii economiei romanesti are un caracter extrem de pregnant si, potrivit acestuia, scaderea ar putea reveni in ultimele trei luni ale acestui an.

Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008, odata cu scaderea Produslui Intern Brut in termeni ajustati sezoneri, fata de precedentele trei luni, cu 0,1%. Incepand de atunci, PIB-ul a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea usoara, de 0,1%, din trimestrul al treilea din 2009.