Victor Ponta a declarat ca decizia Curtii Constitutionale va fi respectata si implementata, insa aceasta este "nedreapta si impotriva legilor democratice si a majoritatii absolute a romanilor". 

Premierul a spus ca spera si isi doreste ca decizia Curtii Constitutionale sa puna capat unei crize politice care a facut rau Romaniei si care "va lasa urme clare in societatea romaneasca". 

"Am un mesaj foarte clar catre cetatenii Romaniei, un mesaj de stabilitate si de incredere in ceea ce inseamna viitorul ca tara si viitorul ca popor", a afirmat Victor Ponta. 

Prim-ministrull a mai spus ca Guvernul USL nu are "niciun fel de datorie fata de Traian Basescu", singura fiind fata de romani si fata de Parlament si ca nu va accepta ca Basescu sa fie cum a fost pana in 7 mai - "si presedinte, si premier, si sef al procurorilor si judecatorilor".

Intrebat daca va coabita cu Traian Basescu, premierul a evitat un raspuns clar si s-a declarat convins ca acesta ii va face dosare penale. 

"Daca vorbim strict despre relatia dintre mine si Traian Basescu, asa cum m-am asteptat si in 7 mai, sunt convins ca imi va scoate dosare de acum 20 de ani, ca imi va face dosare penale", a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta a precizat ca miza la nivelul Curtii Constitutionale a fost de fapt ca judecatorul Aspazia Cojocaru sa voteze pentru mentinerea in functie a presedintelui Traian Basescu, iar judecatorii nu au tinut cont de datele solicitate Guvernului. 

"Astazi am realizat si noi, cei din Guvern, si cred ca toata lumea, ca de fapt nu s-a dorit niciun moment sa se afle cu adevarat cati romani sunt in acest moment cu drept de vot in tara noastra, e drept ca am aflat acest lucru, dar nu asta a fost preocuparea Curtii Constitutionale, preocuparea a fost de a mai convinge un judecator, de fapt o doamna judecatoare sa treaca in tabara celor care il sustin pe presedintele Basescu. (...) De fapt, cei de la Curte nu vroiau decat sa o convinga pe doamna Cojocaru sa voteze, nici nu au luat in seamna ce am trimis noi si atunci ma intreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, ca, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil", a sustinut Victor Ponta. 

El a mai apreciat ca la nivelul Curtii Constitutionale a fost luata "o decizie pur politica". 

Judecatorul CC Ion Predescu a declarat, pentru "Gandul", ca Aspazia Cojocaru, judecator propus de PSD la Curtea Constitutionala, a inclinat balanta la CC in favoarea lui Traian Basescu.  "Am luptat si noi cat am putut. Asa a iesit insa. Luati datele de la Guvern si analizati-le sa vedeti cat erau de limpezi", a precizat Predescu.