Daca in urma cu o saptamana locuitorii din vestul tarii scoteau din dulap puloverele groase pentru a face fata temperaturilor de 10-11 grade Celsius, miercuri situatia s-a schimbat radical.

La pranz erau deja 30 de grade Celsius la Timisoara. Dar se va ajunge si la 35 de grade la umbra. Medicii spun ca aceste schimbari bruste de temperatura sunt extrem de periculoase pentru copii si batrani, iar pe acestia din urma ii sfatuiesc sa nu iasa din casa dupa pranz.

In mai multe puncte extrem de circulate din oras au fost amenajate spatii racoroase, in care o echipa de medici si asistente vor acorda primul ajutor persoanelor afectate de canicula.

Joi, caldura va deveni greu de suportat: trebuie sa ne asteptam si la 34 de grade la umbra.

Si mai si va fi vineri, cand meteorologii ar putea emite o avertizare de canicula, pentru ca temperatura poate atinge 36 de grade la umbra.

Pe un astfel de timp, specialistii spun ca ar trebui sa ne hidratam foarte bine si sa evitam expunerea indelungata la soare.

Meda Georgescu, meteorolog de serviciu la ANM, a declarat pentru stirileprotv.ro ca in aceasta perioada nu vom avea parte de furtuni, ploi torentiale sau alte asemenea fenomene meteorologice extreme.

Harta meteo pentru joi, 10 iunie 2010