Ziarul il citeaza pe ministrul de interne bavarez, Joachim Hermann, de la Uniunea Crestin-Sociala, care refuza categoric aderarea Romaniei la zona euro. Potrivit lui, coruptia ar fi "prea mare", iar tara ar fi inca "departe de a dispune de o justitie independenta". 

Stephan Mayer, expert in afaceri interne al aceluiasi CSU si-a exprimat speranta ca lectia crizei elene i-a invatat pe toti "ca nu mai au dreptul sa primeasca tari in zona euro in mod prematur". 

In acelasi ziar, expertul in afaceri interne al social-democratilor, Gerold Reitenbach, a revendicat reformarea UE prin crearea unui minister european al finantelor si introducerea unor mecanisme eficiente de control, inaintea "pregatirii discutiilor privind primirea in zona euro a unor noi candidati". 

Vizita lui Traian Basescu in Germania nu a trecut neobservata in presa din aceasta tara, ale carei comentarii se concentreaza in principal pe declaratia presedintelui roman privind intentia Bucurestiului de a adera la zona euro pana in 2015, relateaza Deutesche Welle, in pagina electronica. 

"Merkel isi manifesta respectul profund pentru eforturile Romaniei in vederea aderarii la zona euro", scrie cotidianul elvetian Neue Zuercher Zeitung in editia electronica, relatand despre vizita in Germania a presedintelui Traian Basescu si despre elogiile formulate de cancelar. 

Programul de austeritate al premierului Emil Boc si intentia Romaniei de a adera pana in 2015 la spatiul monedei europene nu i-au convins insa, in egala masura, pe toti oficialii germani, informeaza Mediafax.

Citeste si:

 “Va rugam sa nu radeti, Romania vrea in zona euro”. Presa internationala apreciaza simtul umorului la presedintele Basescu