Sebastian Vladescu a declarat ca Guvernul face ceea ce trebuie pentru cetatenii Romaniei, chiar daca reducerea cheltuielilor bugetare pare o sinucidere politica si o eroare economica. O crestere a taxelor ar fi insemnat, in opinia ministrului, o reducere a resurselor pentru investitii, iar mediul de afaceri are nevoie de stabilitate.

Vladescu a explicat, la un forum pe probleme economice, ca solutia adoptata de Guvern este cea mai buna, in conditiile in care “criza pe care o traim excede cu mult ceea ce ne-am fi inchipuit noi".

"Pe langa faptul ca este un risc enorm, este o incercare pe care nu ma asteptam sa o traiesc si nu ma asteptam ca un politician sa si-o asume vreodata. Cea mai mare surpriza este ca au existat si ca exista politicieni care sa si-o asume", a spus Vladescu.

Ministrul a adaugat ca Romania nu este destul de bogata pentru a oferi romanilor viata pe care si-o doresc, dar nici nu se poate lua de la bogati pentru a da saracilor.

"Cred ca facem ceea ce trebuie pentru Romania. Cred ca daca le vom lasa oamenilor care au aceasta capacitate resursele necesare, le vom da sanse si celorlalti. Nu avem atatia bogati ca sa dam la toti saracii pe care ii avem. Bogatia trebuie creata, iar bogatia o creeaza cei cu initiative. Trebuie sa lasam suficiente resurse pentru a lasa speranta ca Romania sa creasca", a mai spus Vladescu

El a mai spus ca economia globala arata ca lumea trece printr-o perioada extrem de ingrijoratoare si ca trebuie inventat un sistem nou.

Ceea ce trebuie inventat in acest moment e un sistem nou. In aceste perioade exista riscul violentei sociale si, in acest context, deciziile care vor fi luate in urmatoarea perioada trebuie sa evite eventualele evenimente de acest gen”, a precizat ministrul Finantelor.