Ministrul Finantelor se declara “rezervat” in privinta evolutiei economiei romanesti si aceasta datorita economiei globale.

Caci, daca in Statele Unite aceasta crestere trece de patru procente, in zona euro se inregistreaza o crestere de numai 1%-1,5%, ceea ce nu poate avea influente pozitive asupra economiei de la noi.

Cu toate acestea, Sebastian Vladescu declara ca “are incredere ca, pana la sfarsitul acestui an, Romania va iesi din recesiune”.

“Suntem departe de decizia de crestere a taxelor principale”, mai spune Sebastian Vladescu, adaugand ca insa ca “reducerea cheltuielilor in sectorul bugetar” este o masura necesara.

Ministrul Finantelor nu a precizat insa care este va fi procentul acestor reduceri, mentionand ca acesta vor fi aplicate astfel incat “sistemul sa functioneze eficient”.

As vrea sa vad economia Romaniei si Romania in ansamblu intr-o stare de echilibru. Si sper ca lucrul acesta se va intampla in 2010”, spune ministrul Vladescu referitor la motivele pentru care a acceptat functia de ministru al Finantelor in Guvernul Romaniei.

Incont.ro, disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro