John C. Maxwell, autorul volumului „Cum gandesc oamenii de succes”, a scris numeroase carti despre lidership si afaceri, volume ce s-au vandut in aproximativ 19 milioane de copii la nivel global.

Iata cateva dintre strategiile pe care Maxwell sustine ca persoanele intreprinzatoare le abordeaza in vederea obtinerii ceea ce doresc:

1. „A gandi in stil mare” tine de disciplina. Daca vrei sa devii din ce in ce mai bun, trebuie sa lucrezi din ce in ce mai mult.

2. Descopera unde trebuie sa-ti focalizezi mai mult energia, iar apoi foloseste-ti 80% din aceasta catre cele mai importante 20% dintre activitati. Aminteste-ti insa ca nu poti fi peste tot si nu le poti face pe toate. Mai mult, este indicat sa eviti sa devii multifunctional deoarece s-ar putea sa-ti afecteze 40% din eficienta, noteaza Maxwell in cartea sa.

3. Oamenii destepti isi exprima ideile, opiniile, vorbesc despre propunerile lor, insa aleg sa-si petreaca mare parte din timp cu persoane care reprezinta o provocare pentru ei, de la care au ce invata.

4. Sa ai o idee brilianta inseamna ceva, dar s-o pui in aplicare reprezinta cu totul altceva.

5. „Ideile au viata scurta”. Trebuie sa actionezi inainte ca termenul sa „expire”. Cu alte cuvinte, s-ar putea ca altcineva sa ti-o ia inainte si sa puna in aplicare exact lucrul la care tu te-ai gandit.

6. Lucrurile mari au nevoie de timp pentru a-ti demonstra daca sunt ori nu trainice, daca genereaza sau nu profit. Nu te arunca imediat inainte cu prima idee care-ti vine in minte.

7. Oamenii destepti colaboreaza intotdeauna cu alti oameni inteligenti.

8. Gandeste „out of the box”. Fereste-te sa gandesti ca majoritatea, nu te va ajuta prea mult acest lucru.

9. Pentru a gandi diferit, uneori inseamna sa faci lucruri diferite de toti ceilalti.

10. Pentru a aprecia ideile altora, trebuie sa inveti sa le evaluezi ideile.

11. Fii organizat cu tine si cu cei din jurul tau. Trebuie sa stii cand vei avea urmatoarele intalniri, pentru a-ti cuatinfica pasii, miscarile.

12. Incearca sa treci peste negativisme. Castigatorii intotdeauna gandesc in maniera „voi face asta”, „o sa obtin asta”.

13. Oamenii creativi sunt dedicati ideilor lor.

14. La sfarsitul fiecarei zile, este important sa-ti amintesti ca poti sa-ti schimbi felul de a gandi, ca poti oricand sa incerci sa privesti lucrurile din alta perspectiva. Si mai important este sa faci acest lucru.