BCR, cea mai mare banca din Romania, a lansat un portal interactiv dedicat intreprinderilor mici si antreprenorilor care doresc sa interactioneze, sa beneficieze de consiliere, sa caute marfuri sau servicii mai ieftine, sa-si taie din costuri si sa aiba acces la informatii credibile.

De ce credibile? Pentru ca tot ce scrie pe respectiva platforma ca si informatii de afaceri este "moderat" adica verificat de specialistii bancii.

"Nu poti sa pui acolo lucruri nereale, cum ar fi, sa zice, o cifra de afaceri mai mare pentru ca noi avem datele si te vom lua la intrebari", spune unul dintre initiatorii proiectului.

Ca sa intri in clubul select al antreprenorilor trebuie doar sa ai cont la BCR sau in unele cazuri nu este nevoie nici de asta. Depinde ce vrei sa faci!

Pe platforma bcrclubantreprenori.ro iti faci cont si apoi incepe sa-ti promovezi afacerea, sa iti verifici partenerii de business, sa ceri oferte si sa primesti consultanta online.

Vor fi traininguri tinute de specialisti in diverse domenii si vor fi si povesti de succes adica vei invata de la antreprenori cu mai multe experienta decat tine cum sa faci ca sa iti iasa afacerea. Vei primi informatii despre cum sa te promovezi pe retele sociale ca Twitter, Facebook si Linkedin si cum sa te ajute asta sa-ti cresti vanzarile.

De la specialistii bancii poti primi si consultanta online, dar si telefonic si ai o gramada de articole despre cum poti sa-ti faci afacerea mai buna. Multe din ele sunt "la liber", dar au fost gandite si livrate de marile companii de consultanta din Romania.

Ai la dispozitie si stiri, si articole de informare privind managementul si dezvoltarea afacerilor, legislatie, fiscalitate, etc. Le primesti absolut gratuit si asta este un lucru foarte important.

De ce face BCR asta?

Dincolo de premisa lui Sorin Mititelu, director segmente retail in cadrul BCR, cum ca "bancile au responsabiliattea implicarii in toate fazele unei initiative antreprenoriale, de la informare pana la dezvoltarea durabila, oferind informatii, oferind acces facil la serviciile bancare si suport efectiv in dezvoltarea afacerii...”, prin aceasta platforma   banca isi formeaza clientii viitori pentru credite sau finantari complexe si alte servicii din domeniu.

Pana in prezent, portalul are 5.000 de microintreprinderi inregistrate, insa banca tinteste un numar de 50.000 de utiliizatori pentru urmatorii doi ani si, daca totul merge bine, poate va ajunge la peste 100.000 de "abonati".

Platforma este creata cu International Business Promotion (IBP)  si la ora actuala este cea mai complexa retea pentru antreprenori din Romania.

BCR a investit in proiect sume pe care refuza sa le anunte si anunta ca va continua sa investeasca sperand ca, practic, hraneste "ficatul economiei" adica firmele care au cea mai mare nevoie de sprijin si ca acest ajutor i se va intoarce in contracte si un default mai mic.

Potrivit informatiilor incont.ro, dupa programul pilot derulat de BCR pe o prima platforma, firmele care au fost prezente au inregistrat o crestere medie a afacerilor de 15%, ceea ce nu este deloc rau, nu?

Scopul platformei este sa faciliteze accesul microintreprinderilor la promovarea pe internet si sa aduca in acelasi loc potentiali clienti si furnizori, oferind in plus informatii si training, absolut necesare pentru dezvoltarea afacerilor si o mai buna promovare inclusiv pentru cea mai mare banca.

Ce gasesti pe www.bcrclubantreprenori.ro?

1. Articolele de informare si consiliere pentru antreprenori semnate de specialisti avand ca teme managementul si dezvoltarea afacerilor, legislatie, fiscalitate etc;
2. Formare si consultanta pe teme de management al afacerii;
3. Resurse de afaceri pentru antreprenori;
4. Mijloace de comunicare si de contact cu alti antreprenori;
5. Acces la oferte de produse si servicii;
6. Promovarea ofertei proprii, accesul la cereri de produse si servicii;
7. Motoare de cautare pe diverse criterii (firme, produse si servicii, solutii de afaceri, etc);
8. Platforma de trimiteri de oferte online;
9. Banking - oferta BCR pentru microintreprinderi;
10. Stiri de afaceri.

 De cine poate fi accesat portalul www.bcrclubantreprenori.ro?

Utilizatori neinregistrati care pot vizualiza informatiile postate pe portal (Ghidul Antreprenorului, Training Online, Club Antreprenori, Stiri, Banking etc).

Utilizatori inregistrati care au acces la informatiile postate pe portal, pot posta comentarii la articole si mesaje in forum, pot trimite cereri de oferta prin platforma de tranzactionare. Orice utilizator se poate inscrie pe portal.

Utilizatori clienti BCR care au achizitionat Cont ANTREPRENOR BCR Premium/Activ, care au toate facilitatile de mai sus, in plus se pot promova cu un profil detaliat de companie si trimite oferte prin intermediul platformei de tranzactionare.