La miezul noptii, dupa ce editia a fost trimisa la tipar, echipa publicatiei News of the World a iesit in fata sediului din Wapping. Vizibil emotionati, jurnalistii tineau in mana prima pagina a numarului de astazi, pe care scria simplu "Va multumim si La revedere!".

Colin Myler, redactor News of The World, a declarat: "La finalul unei zile extrem de grele, aceasta echipa a muncit intr-un mod exceptional, profesionist, pentru a crea un saptamanal minunat. Nu suntem ceea ce ne-am fi dorit sa fim si nu meritam sa fim in aceasta situatie. Dar este un ultim tribut celor 7 milioane si jumatate de cititori. Editia este pentru voi si pentru echipa!".

Scandalul interceptarilor tabloidului News of the World este ca un bulgare de zapada. Ce pierderi au victimele colaterale

Cei 200 de angajati si-au inecat apoi amarul, in stilul tipic englezesc, intr-un pub.

Din cel mai citit saptamanal britanic, News of the World a ajuns cel mai detestat. "A murit de rusine", cum titra concurenta, dupa ce s-a descoperit ca angajatii au piratat mesageria vocala a unei adolescente rapite si asasinate in 2002. A fost doar cireasa de pe tort, pentru ca tot ei interceptasera convorbiri ale rudelor celor morti in atentatele din iulie 2005, dar si al unor apropiati ai soldatilor ucisi in Irak si Afganistan.

Supranumita "regina tabloidelor", Rebekah Brooks si-a pastrat deocamdata pozitia, dupa ce Murdoch i-a refuzat demisia. Directoarea generala a publicatiei era deseori descrisa drept una dintre cele mai importante persoane din Marea Britanie.

Ce urmeaza

Angajatii News of the World, circa 200 de persoane care si-au pierdut slujbele, si-au exprimat, sambata, furia si neincrederea vizavi de inchiderea brusca a publicatiei, fiind de parere ca au fost sacrificati pentru a salva controversata preluare a BskyB de catre Murdoch.

Ultimul numar News of the World a aparut in circa cinci milioane de copii, aproape dublu fata de tirajul normal (2,8 milioane de copii), anticipand cererea pentru editia istorica.

Printre titlurile rivale care vor profita, pe termen scurt, de inchiderea NOTW se numara Mail on Sunday si Sunday Mirror. Pe termen lung, multi jurnalisti de la News of the World se asteapta la un nou titlu care sa inlocuiasca publicatia inchisa, poate o editie de duminica a The Sun.

Cei de la Daily Mail scriu ca Rupert Murdoch si-ar putea vinde intreaga divizie de ziare din Marea Britanie, insa, nu va renunta la imperiul TV care este inca profitabil. In plus, continua discutiile privind preluarea BSkyB, conform sursele Citi, citate de Daily Mail.