Actionarii nu au aprobat nici forma contractelor de administrare-cadru care sa contina noile remuneratii si au respins si propunerile privind obiectivele si criteriile de performanta ale administratorilor si remuneratia membrilor CA. 

In AGA de miercuri, actionarilor le-au fost prezentate obiectivele si criteriile de performanta necesare indeplinirii/atingerii elementelor Planului Strategic al Consiliului de Administratie al Electrica pentru perioada 2015-2018, stabilite pentru administratorii societatii. 

Societatea de distributie si furnizare a energiei electrice, SC Electrica SA, este unul dintre cei mai importanti jucatori ai sectorului distributiei, furnizarii energiei electrice si ai serviciilor energetice din Romania.

Are o arie de cuprindere nationala - cu organizare in trei zone, pentru distributia si furnizarea energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord si pe cuprinsul intregii tari pentru intretinere si servicii energetice. 

Actionarii Electrica sunt statul roman, prin Ministerul Energiei, cu 48,7805% din actiuni, persoane juridice - 31,2980%, Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare - 8,6559%, BNY Mellon DRS, New York, SUA- 6,1241% si persoane fizice - 5,1415 %.