Inalta Curte de Casatie si Justitie a incheiat in 24 noiembrie cercetarea judecatoreasca in cazul "Matusa Tamara". Instanta anunta atunci ca in 7 decembrie se va pronunta asupra acuzelor aduse de catre Directia Nationala Anticoruptie fostului premier Adrian Nastase, consilierului acestuia Ristea Priboi si fostului sef al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) Ioan Melinescu.

In 7 decembrie, instanta a amanat pentru 15 decembrie pronuntarea in acest dosar.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, ca este convins ca instanta il va achita pe Adrian Nastase in dosarul "Matusa Tamara", el precizand ca intreg partidul il apreciaza pe fostul premier si este alaturi de el.

Hotararea din acest proces va fi prima din cele trei cazuri deferite justitiei de catre DNA in care este acuzat Adrian Nastase, fost prim-ministru si fost presedinte al Camerei Deputatilor.

Care sunt acuzatiile

- Adrian Nastase a fost trimis in judecata de catre DNA pentru dare de mita

- Ioan Melinescu, presedinte al ONPCSB intre anii 2001-2004, este acuzat de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii

- Ristea Priboi, consilier al fostului prim-ministru, fost deputat in perioada 2000-2004, este acuzat de complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Mai multe informatii pe www.stirileprotv.ro