Recordul ii apartine lui Jay Walker de la Priceline care, in doar un an de la fondarea companiei, a reusit sa stranga o avere de peste un miliard de dolari.

Primul loc ii apartinea pana atunci lui Gary Winnick de la Global Crossing, care a castigat mai mult de un miliard de dolari in 18 luni, insa a i-a pierdut la fel de usor din cauza crizei financiare.

Afaceri pornite in familie si dezvoltate din generatie in generatie. Top 10 businessuri colosale

 Business-urile in care pompeaza capital se transforma in aur. Cine este considerat masina de facut bani a Hollywood-ului

Lucrurile nu au fost intotdeauna atat de usoare pentru miliardari lumii de azi. John Rockefeller a avut nevoie de 25 de ani pentru a-si castiga primul miliard de dolari, iar de aici lucrurile au mers doar spre mai bine. Provenind dintr-o familie saraca, el a ajuns sa fie considerat la varsta de 74 de ani cel mai bogat om al tuturor timpurilor.

Warren Buffett si Steve Jobs au avut nevoie de 19 ani pentru a aduna primul miliard. Iar fondatorul companiei Dell - Michael Dell - de 12 ani, la fel ca Bill Gates. Acesta din urma, cat si  Buffet, sustin la unison, ca secretul business-urilor lor il constituie sustenabilitatea, iar durabilitatea unei afaceri consta in crearea unei culturi organizationale.

Bill Gates a fost timp de ani buni cel mai bogat om din lume, insa a fost detronat de Carlos Slim. Multi analisti comenteaza faptul ca acesta ar fi detinut in continuare aceasta titulatura, daca nu si-ar fi donat o mare parte din avere.

In ultimii doi ani, Slim a reusit sa se mentina pe primul loc in Topul Forbes al miliardarilor lumii din 2011, averea acestuia fiind estimata de publicatia americana la 74 miliarde de dolari. Averea fondatorului Microsoft, Bill Gates, care s-a situat pe locul doi, a crescut mai putin, cu doar 3 de miliarde dolari la 56 miliarde dolari. Cei doi sunt urmati de investitorul american Warren Buffett, a carui avere a urcat la 50 de miliarde de dolari.

Fondatorii Google - Sergey Brin si Larry Page s-au descurcat mai bine. In doar 8 ani au depasit un miliard de dolari. Acum, ei au o avere de 17 miliarde de dolari fiecare.

Andrew Mason, fondatorul site-ului de reduceri Groupon, a castigat primul miliard de dolari in doar doi ani si jumatate.

Cel mai tanar miliardar din lume este Dustin Moskovitz, fost coleg de camera la Harvard cu Mark Zuckerberg, "creierul" Facebook. El este mai tanar decat Zuckerberg cu doar 8 zile si al treilea angajat al Facebook. Are acum o avere de 2,7 miliarde de dolari.

Citeste si:

 Si marile companii dau rateuri. De la bautura cu cocaina la Windows Vista: 10 produse care au esuat inca de la lansare FOTO

Al doilea om dupa Zuckerberg, in carti pentru Trezoreria SUA. Cum a devenit COO-ul Facebook cea mai puternica femeie din Silicon Valley. FOTO