De voie de nevoie romanii restantieri au inceput sa se invete cu ideea ca oricand ar putea sa le bata executorul la usa. In timp ce ei isi fac bagajele, altii stau pe net si le vaneaza casa.

De pilda, pe un site de specialitate gasiti la capitolul apartamente oferte pentru mai toate judetele tarii. Daca doriti o mobila pe care nu ati avut bani sa o luati din magazin poate aveti norocul sa o gasiti aici.

Si pentru amatorii de chilipiruri auto se gasesc tot felul de modele. O sa radeti, dar se vand si ambarcatiuni.

Totusi, cele mai cautate raman locuintele. Reprezentantii agentiilor imobiliare nu sunt foarte fericiti de aparitia acestor site-uri pentru ca preturile imobilelor executate silit sunt mult mai mici. Cu sau fara ei insa, afacerea prospera.

"Am deschis o sectiune speciala pentru aceasta activitate pentru ca, atat bancile. cat si clientii sunt interesati de astfel de oferte”, explica Daniel Crainic, reprezentantul unui portal imobiliar.

Astfel, clientii trebuie sa depuna o oferta la sediul bancii care vrea sa scape de un anumit bun, la administratia financiara sau la biroul executorului judecatoresc. Aveti nevoie si de o garantie care sa reprezinte 10% din valoarea obiectului sau apartamentului dorit. Apoi se organizeaza o licitatie.