In trimestrul al patrulea al anului 2011, veniturile au fost de 276,9 milioane dolari, in crestere cu 8%, in timp ce profitul operational a urcat cu 25%, pana la 81,2 milioane dolari, scrie Ziarul Financiar.

"Intr-un an dificil, ne-am tinut promisiunile: veniturile noastre au crescut cu 17%, profitul operational s-a majorat cu 56% si fluxul nostru de cash s-a imbunatati cu 96%. Am fost mai buni decat pietele unde activam datorita implementarii cu succes a noului nostru model de business: un singur continut, multiple canale de distributie. N-am mentinut pozitia noastra de lider in fiecare tara si ne-am redus costurile. Am pozitionat compania pe un drum solid pentru crestere,veniturile noastre provenind nu numai din advertising ci si din distributia digitala a continutului. In 2012 ne vom concentra pe reducerea gradului de indatorare, intarirea pozitiei de lider si impulsionarea noilor motoare de crestere a veniturilor", a declarat Adrian Sarbu, presedintele si directorul executiv al CME.

In Romania, operatiunile reunite in compania Pro TV SA (canalele de televiziune Pro TV, acasa, Sport.ro, Pro Cinema, Pro TV International, MTV International) au inregistrat anul trecut o crestere a veniturilor de la 157,4 milioane de dolari la 159,3 milioane dolari. In trimestrul al patrulea, veniturile au fost de 25,9 milioane dolari, acelasi nivel ca in 2010.
Profitul operational a fost de 46,9 milioane dolari pe tot anul trecut, fata de 48,2 milioane dolari in 2011.

Citeste mai multe pe www.zf.ro

Sursa foto: Ziarul Financiar