"In sedinta din 6 mai a.c., Adunarea Generala a Actionarilor companiei Tarom a decis, cu unanimitate de voturi exprimate prin vot secret, revocarea lui Christian Edouard Heinzmann si a lui Tiberiu Ticlea din calitatea de administratori", informeaza compania.

Potrivit sursei citate, decizia a venit in urma informarii primite de la Consiliul de Administratie al companiei Tarom, in baza faptelor ce tin de neindeplinirea unor cerinte legale, a unor masuri prevazute in contractul de mandat sau in Planul de administrare al companiei.

"In cadrul aceleiasi sedinte, Adunarea Generala a Actionarilor a luat act de Hotararea Consiliului de Administratie TAROM nr. 7/2016, prin care domnii Christian Edouard Heinzmann si Tiberiu Ticlea au fost revocati din functiile de Director General - CEO, respectiv Director General Administrativ - CAO", se mentioneaza in comunicatul semnat de presedintele Consiliului de Administratie Tarom, Radu Florescu.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, anunta, in martie, ca directorul general al Tarom, belgianul Christian Heinzmann, a fost suspendat din functia de manager de resurse, in urma unui raport al Autoritatii Aeronautice Civile.

"Consiliul de Administratie m-a informat ca, analizand raportul de la Autoritatea Aeronautica, au constatat suspendarea directorului general din functia de Accountable Manager (manager de resurse, n.red.), ceea ce inseamna ca, dupa regulile aviatiei, acest manager trebuia sa asigure resursele financiare si cele de personal pentru indeplinirea misiunii companiei", spunea atunci ministrul Transporturilor.

"Lipsa de responsabilitate si deficientele de management nu mi se par in regula. Sunt lucruri privind nerealizarea bugetului de venituri si cheltuieli, in loc sa aiba 8 milioane de milione pierderi, au avut 41 de milioane. Asta in conditiile in care anul trecut pretul cherosenului a scazut spectaculos. Daca nu era nici acest avantaj, aveam un dezastru", a afirmat Costescu.

Heinzmann este cel mai longeviv dintre managerii privati din companiile de stat, incepandu-si mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, pentru patru ani.