Conform termenilor contractului, Alro va furniza produse laminate plate din aluminiu pentru fabricarea aeronavelor, informeaza compania, printr-un comunicat remis presei.

"Asteptam cu nerabdare sa incepem acest parteneriat cu Airbus si sa furnizam placi de aluminiu de cea mai buna calitate pentru industria aerospatiala. Aceasta oportunitate este inca o confirmare a faptului ca investitiile semnificative pe care le-am facut in modernizarea echipamentelor noastre de productie si in extinderea portofoliului nostru au avut succes. Suntem hotarati sa oferim clientilor nostri cele mai bune produse disponibile pe piata si sa respectam toate cerintele si specificatiile acestora in ceea ce priveste calitatea, portofoliul si termenii de livrare", a declarat Gheorghe Dobra, CEO Alro.

Alro detine certificarea de performanta NADCAP (Programul national de acreditare a contractorilor din domeniul industriei aerospatiale si al industriei de aparare) pentru conformitatea cu cerintele industriei aerospatiale. Certificatul a fost acordat de catre Consiliul managerial NADCAP in urma testarii aliajelor de aluminiu produse la Slatina, pentru tratamentul termic, masurarea conductivitatii, testarea la tractiune, duritate si metalografie.