"Compania urmareste sa asigure prezenta InPost in cele mai importante orase din Romania. In prezent, Integer.pl Group este in faza finala de negociere a parteneriatelor strategice cu operatori locali care sa asigure serviciile de curierat asociate alimentarii automatelor", se arata intr-un comunicat al grupului.

Amplasate in zone publice, cu trafic ridicat, precum supermarket-uri, benzinarii, statii de metrou, centre comerciale si altele, automatele InPost permit ridicarea 24/24 a cumparaturilor comandate prin magazinele online.

La plasarea comenzii, clientii opteaza pentru serviciul de livrare InPost si aleg automatul din zona de unde doresc sa ridice coletul.

Acestia pot monitoriza livrarea si primesc notificari prin sms si e-mail la sosirea pachetului, precum si un cod utilizat pentru a deschide caseta. Clienti beneficiaza atat de posibilitatea de a prelua pachetul la orice ora, dintr-o zona convenabila, precum si de tarife de livrare mai mici.

"Sistemul eficientizeaza logistica de transport prin reducerea distantelor parcurse de catre curieri, ceea ce face ca InPost sa ofere o alternativa mai ieftina la livrarile actuale", se mai spune in comunicat.

Expansiunea Integer.pl in Romania face parte dintr-un plan amplu de dezvoltare si investitii la nivel european de 300 milioane de euro.

"Extinderea in Romania este determinata de avansul comertului electronic pe plan local - domeniu cheie de actiune a grupului. Cu o valoare estimata la 600 milioane de euro in 2012, comertul online urmeaza sa inregistreze o crestere de 25%, la 750 milioane de euro pana la sfarsitul anului 2013, potrivit studiului Romanian E-Commerce Market 2012. La aceste oportunitati se adauga cei peste un milion de utilizatori de internet care realizeaza cumparaturi online si cele peste 3.500 e-shops active pe piata", se arata in comunicat.

Potrivit directorului general al Integer.pl Group, Rafał Brzoska, Romania este o piata in dezvoltare cu un potential important pentru noi tipuri de servicii.

"Compania isi continua dezvoltarea simultan si pe alte piete. Grupul Integer.pl deruleaza cea mai ampla extindere in afara Poloniei din istoria companiei. In prezent, peste 2.400 de automate pentru colete sunt disponibile in diverse modele la nivel mondial si doar anul acesta vor fi amplasate alte 2.000 de unitati. Automatele InPost sunt disponible in 14 tari din lume, respectiv Polonia, Arabia Saudita, Australia, Brazilia, Chile, Marea Britanie, Irlanda, Lituania, Letonia, Estonia, Ucraina, Rusia, Cipru, Slovacia si Cehia", a spus Brzoska.

Proiectul privind instalarea terminalelor este realizat impreuna cu compania de private equity PineBridge Investments.

"Acesta implica instalarea a circa 16.000 de unitati pana in 2016 si face parte dintr-un plan de investitii la nivel european pe trei ani, in valoare de 300 milioane de euro", se precizeaza in comunicat.

Integer.pl Group este al doilea cel mai mare grup postal din Polonia, care include InPost - cel mai important serviciu postal privat, InPost Finance - furnizor independent de servicii financiare si de asigurari, precum si Paczkomaty InPost - sistemul de automate pentru colete. Compania este listata la Bursa din Varsovia din 2007.