”Centrul de dezvoltare Amazon România va continua să se concentreze pe crearea unor caracteristici noi şi inovatoare ale tehnologiei Amazon, incluzând construirea limbajului din spatele dispozitivului Alexa, dar şi asupra tehnologiilor cheie care formează fundaţia AWS”, se arată în comunicat.

Noul sediu Amazon şi AWS găzduiesc un nou centru de inginerie, unul de dezvoltare a tehnologiei, a soluţiilor lingvistice pentru Alexa, dar şi testarea a produselor Alexa, toate fiind implicate în dezvoltarea, inovarea soluţiilor tehnologice şi consolidarea operaţiunilor de pe site-ul Amazon.

Amazon oferă oportunităţi de carieră pentru ingineri, specialişti în lingvistică, manageri de proiect şi manageri de echipă.

Noul sediu Amazon este o clădire modernă de birouri cu o suprafaţă de peste 13.000 de metri pătraţi unde echipa noastră va beneficia de cele mai bune condiţii. Investiţiile în România continuă şi aşteptăm cu nerăbdare să atragem la Bucureşti cele mai sclipitoare minţi din întreaga ţară, cât şi din străinătate”, a declarat managing director Amazon România, Lucian Vornicu.

Recrutările pentru centrul din București continuă pe site-ul companiei romania.amazon.com, unde sunt publicate toate anunțurile de angajare. Potrivit companiei, viitorii angajați vor primi salarii atractive și alte beneficii, între care asigurare privată de sănătate și asigurare de viață.

“Vrem să creștem viitoarea generație de talente în tehnologie, de aceea avem parteneriate cu școlile și universitățile pentru susținerea stundeților, prin oportunități de internship și sprijin financiar. Sperăm că vom reuși să facem diferența pentru mulți tineri care vor deveni într-o zi viitorii lideri în inovație”, a precizat Lucian Vornicu.

Ambasadorul Statelor Unite în România, Hans Klemm, prezent la inaugurare, consideră că noua investiţie reconfirmă faptul că există oportunităţi pentru companiile de tehnologie.

“Felicit reprezentanţii companiei pentru această iniţiativă şi sunt încântat de faptul că Amazon creează încă 650 de locuri de muncă înalt calificate la Bucureşti. România se mândreşte cu specialiştii IT talentaţi din Bucureşti, în special în domeniile cercetării şi dezvoltării tehnologiei, iar noua investiţie reconfirmă faptul că există oportunităţi pentru companiile de tehnologie inovatoare în capitală”, a declarat Hans Klemm.