Compania americana de comert online a precizat ca in 2015 personalul sau din Europa a crescut cu 10.000 de angajati si va continua sa investeasca in cercetare si dezvoltare precum si pentru constructia de noi infrastructuri care sa sprijine cresterea operatiunilor sale de cloud-computing.  

"Intentionam sa cream mai multe mii de locuri de munca in 2016, incepand de la lingvisti, experti in digital media si pana la recrutarea de colaboratori pentru centrele de distributie si customer service", a declarat vice-presedintele Amazon Europe, Xavier Garambois.  

Amazon sustine ca "in prezent recrutam noi specialisti si in computere si dezvoltatori de software pentru cele 12 centre de cercetare si dezvoltare din Europa" amplasate in Germania, Irlanda, Olanda, Polonia, Romania, Spania si Marea Britanie.

Din 2010 si pana in prezent, Amazon a investit peste 15 miliarde euro in infrastructura si operatiunile sale din Europa.

Noile investitii pentru 2016 vin dupa ce in perioada sarbatorilor de Craciun Amazon a inregistrat vanzari record in Europa, spre deosebire de retailerii traditionali. 

Cei mai bogati 400 oameni ai planetei, in frunte cu Jeff Bezos, fondatorul Amazon, au pierdut peste 305 miliarde dolari luna aceasta