Protestul de la Seattle va avea loc simultan cu greve la mai multe depozite Amazon din Germania. De asemenea, vor participa mai multe sindicate americane, printre care si bine-cunoscutul Teamsters. 

Sindicatul german Ver.di, al angajatilor din sectorul serviciilor, a reusit astfel pentru prima data sa aduca o disputa de munca la sediul central al unei companii straine. Reprezentantii sindicatului au subliniat ca actiunea din SUA va fi una simbolica.

Tensiunile dintre Ver.di si Amazon dateaza de mai mult de un an si vizeaza in principal salariile si conditiile de munca. Protestul are loc in timpul sezonului de cumpataruri din perioada sarbatorilor de iarna, pentru a atrage atentia companiei.

Sindicatul cere Amazon sa implementeze acordurile de salarizare agreate la nivelul industriei retail din Germania, si nu propria grila. De asemenea, Ver.di vrea ca angajatii sa fie platiti la nivelul sectorului de retail si comert prin posta, in timp ce compania clasifica majoritatea salariatilor ca lucratori in logistica, cu salarii de intrare mai reduse. 

Amazon a precizat ca angajatii din Germania sunt printre cei mai bine platiti in sectorul de logistica si ca prefera sa rezolve astfel de chestiuni prin negociere directa cu acestia, nu cu sindicatul. 

Amazon are aproximativ 9.000 de angajati la cele noua depozite din Germania, cea mai mare piata a companiei in afara SUA. Anul trecut, compania a inregistrat venituri de 8,7 miliarde de dolari in Germania, dintr-un total de 61 miliarde de dolari la nivel global.