OCP este compania mamă a Grupului OCP, specializat în activităţi legate de exploatarea, rafinarea, procesarea, producerea şi comercializarea de materii prime pe bază de fosfaţi (rocă fosfatică şi acid fosforic), precum şi a produselor derivate din fosfaţi (îngrăşăminte pe bază de fosfaţi şi fosfat de calciu).

De asemenea, Grupul OCP produce şi comercializează îngrăşăminte complexe/mixte care conţin fosfaţi. Până acum, Grupul OCP nu era prezent pe piaţa românească.

Grupul Al Dahra este prezent în România prin compania Agricost, care are ca activitate principală cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase şi a plantelor producătoare de seminţe oleaginoase etc.

Citește și: Ţara fără glie! Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă agricolă din Europa, preluată de arabi

În 2018, Al Dahra Agriculture a preluat Agricost Brăila, care administrează Insula Mare a Brăilei, cea mai mare fermă agricolă din Europa.

Compania nou creată va fi o societate pe acţiuni, organizată şi funcţionând în conformitate cu legislaţia din România şi va avea ca obiect principal de activitate comercializarea de îngrăşăminte chimice.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa românească sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.