De vina pentru situatia dezolanta in care se afla arenele sportive din Atena este economia elena, aflata in cel de-al cincilea an de recesiune, noteaza site-ul american.

Totodata, multe dintre stadioane au fost construite pentru sporturi care nu mai prezinta niciun interes local, de pilda, softball (sport ce se aseamana cu baseball).

Mai mult, cativa oficiali eleni au recunoscut ca nici nu s-au gandit ce se va intampla cu spatiile respective dupa incheierea Olimpiadei din 2004. In ciuda acestui lucru, multe dintre arene folosite in cadrul Jocurilor Olimpice inca rezista. Altele, in schimbe, au fost pradate de hoti. Cat despre stadionul Olimpic, satul olimpic, arena pentru volei si cea de softball, acestea nici nu mai pot fi luate in calcul, din cauza felului dezastruos in care arata astazi.

Centrul olimpic Helliniko a fost abandonat in paragina. Doar investitorii l-ar mai putea salva, insa nici acestia nu se grabesc sa pompeze bani in arenele olimpice din Atena, concluzioneaza Business Insider.

Mai jos gasiti o serie de fotografii cu fostele arene olimpice, lasate de izbeliste dupa Olimpiada din 2004.

Sursa foto: Mediafax / Youtube